VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO

Projekt »Mladi za Celje« vstopa v 34. raziskovalno leto, zato želi pristojna komisija, ki deluje v okviru Oddelka za družbene dejavnosti MOC, širši javnosti prestaviti aktualen razpis, novo spletno stran projekta in povabiti na razstavo najboljših nalog predhodnega raziskovalnega leta.

Novinarska konferenca, na kateri bosta spregovorila vodja Oddelka za družbene dejavnosti na Mestni občini Celje Polona Ocvirk in predsednik komisije Mladi za Celje Srečko Maček, bo v petek, 23. septembra, ob 11. uri na Mestni občini Celje (Trg celjskih knezov 9) v sejni sobi pod dvoranami Narodnega doma.

Komisija Mladi za Celje posveča veliko pozornost promociji rezultatov mladinskega raziskovalnega dela. Ob zaključku vsakega raziskovalnega leta so vse naloge predstavljene na razstavi v Osrednji knjižnici Celje, kjer so naloge tudi hranjene, najbolje ocenjene naloge pa so javnosti že tradicionalno predstavljene ob začetku novega raziskovalnega leta v Muzeju novejše zgodovine Celje. Komisija zadnja leta posveča posebno pozornost tudi tehnološkim možnostim, ki jih ponuja svetovni splet. V sodelovanju s celjsko knjižnico že leta od 2005 dalje objavlja raziskovalne naloge v polnem besedilu v bazi COBISS. Ob zaključku triintridesetega raziskovalnega leta pa je bila vzpostavljena spletna stran, ki je dostopna na domeni www.mladizacelje.si. S to pridobitvijo bo olajšano delo vsem vključenim v projekt, le-ta pa še bolj prepoznaven v okolju in rezultati raziskovalnega dela dostopnejši širši javnosti.

Vljudno vabljeni in na snidenje!

Lep pozdrav,

Alja Tihle Hren,
odnosi z javnostmi

Celje, 21. september 2011