JZ Regijsko študijsko središče in Komisija Mladi za Celje pri Mestni občini Celje

vas vljudno vabimo na okroglo mizo

»Karierna pot mladih raziskovalcev«,

ki bo v petek, 26. septembra 2014, ob 18.30 uri v Osrednji knjižnici Celje

(študijska soba v 3. nadstropju nad kavarno Miško Knjižko).

V razpravi bodo sodelovali:

  • prof. dr. Janez Levec, član Slovenske akademije znanosti in umetnosti, redni profesor na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani in vodja Laboratorija za katalizo in reakcijsko inženirstvo Kemijskega inštituta;
  • prof. dr. Simona Kranjc, redna profesorica na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, ki je svojo raziskovalno pot začrtala kot mlada raziskovalka na 1. gimnaziji v Celju
  • gospod Srečko Maček, predsednik Komisije »Mladi za Celje«;
  • gospa Marjeta Gradišnik Mirt, Osnovna šola Ljubečna, mentorica mladim raziskovalcem v projektu »Mladi za Celje«;
  • gospod Simon Konečnik, Šolski center Velenje, Elektro in računalniška šola, mentor mladim raziskovalcem v projektu »Mladi za napredek Velenja«.

Na okrogli mizi, ki poteka v okviru projekta »Noč raziskovalcev 2014« bomo ugotavljali, kako raziskovalno delo mladih v osnovnih in srednjih šolah vpliva na kasnejšo karierno pot, kakšni so vzvodi za podporo krepitvi raziskovalnega duha mladih in kako lahko vplivamo, da se bodo uspešni vrhunski mladi raziskovalci po končanem študiju vračali v regijo.

Še pred okroglo mizo ob 18. uri, pa vljudno vabljeni na otvoritev Razstave raziskovalnih nalog z izdelkom, nastalih v 36. raziskovalnem letu projekta »Mladi za Celje«, ki bo v 2. nadstropju celjske knjižnice.

Prisrčno vabljeni!

Priloge: Plakat (PDF), Program (PDF)